Amalienborg, Frederik VIII's Palæ: farvearkæologiske undersøgelser. Facaderne

Research output: Book / Anthology / Thesis / ReportReportResearch

Abstract

I forbindelse med hovedistandsættelsen af Frederik VIII's Palæ på Amalienborg blev en arkæologisk undersøgelse af palæets facader iværksat. Dele af den oprindelige sandstensbeklædning, som siden løngangenes forhøjelse i 1802 har været skjult bag væg- og loftsbeklædninger, blev fremdraget, og prøver af bevarede, oprindelige overfladelag udtaget og analyseret. Resultatet af undersøgelsen foreligger i nærværende rapport. Undersøgelsen skal ses som en opfølgning på tidligere arkæologiske undersøgelser af Amalienborg palæernes facader (Christian VIII's Palæ i 2006). Med nærværende undersøgelse foreligger der nu et veldokumenteret materiale, der belyser palæernes oprindelige overfladebehandling og farveholdning.
Original languageDanish
Place of PublicationKbh.
Number of pages22
Publication statusPublished - 2007

Artistic research

  • No

Cite this

@book{e75f6b40cc1611ddba17000ea68e967b,
title = "Amalienborg, Frederik VIII's Pal{\ae}: farveark{\ae}ologiske unders{\o}gelser. Facaderne",
abstract = "I forbindelse med hovedistands{\ae}ttelsen af Frederik VIII's Pal{\ae} p{\aa} Amalienborg blev en ark{\ae}ologisk unders{\o}gelse af pal{\ae}ets facader iv{\ae}rksat. Dele af den oprindelige sandstensbekl{\ae}dning, som siden l{\o}ngangenes forh{\o}jelse i 1802 har v{\ae}ret skjult bag v{\ae}g- og loftsbekl{\ae}dninger, blev fremdraget, og pr{\o}ver af bevarede, oprindelige overfladelag udtaget og analyseret. Resultatet af unders{\o}gelsen foreligger i n{\ae}rv{\ae}rende rapport. Unders{\o}gelsen skal ses som en opf{\o}lgning p{\aa} tidligere ark{\ae}ologiske unders{\o}gelser af Amalienborg pal{\ae}ernes facader (Christian VIII's Pal{\ae} i 2006). Med n{\ae}rv{\ae}rende unders{\o}gelse foreligger der nu et veldokumenteret materiale, der belyser pal{\ae}ernes oprindelige overfladebehandling og farveholdning.",
author = "Larsen, {Lene Gerd}",
year = "2007",
language = "Dansk",

}

Amalienborg, Frederik VIII's Palæ : farvearkæologiske undersøgelser. Facaderne. / Larsen, Lene Gerd.

Kbh., 2007. 22 p.

Research output: Book / Anthology / Thesis / ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Amalienborg, Frederik VIII's Palæ

T2 - farvearkæologiske undersøgelser. Facaderne

AU - Larsen, Lene Gerd

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - I forbindelse med hovedistandsættelsen af Frederik VIII's Palæ på Amalienborg blev en arkæologisk undersøgelse af palæets facader iværksat. Dele af den oprindelige sandstensbeklædning, som siden løngangenes forhøjelse i 1802 har været skjult bag væg- og loftsbeklædninger, blev fremdraget, og prøver af bevarede, oprindelige overfladelag udtaget og analyseret. Resultatet af undersøgelsen foreligger i nærværende rapport. Undersøgelsen skal ses som en opfølgning på tidligere arkæologiske undersøgelser af Amalienborg palæernes facader (Christian VIII's Palæ i 2006). Med nærværende undersøgelse foreligger der nu et veldokumenteret materiale, der belyser palæernes oprindelige overfladebehandling og farveholdning.

AB - I forbindelse med hovedistandsættelsen af Frederik VIII's Palæ på Amalienborg blev en arkæologisk undersøgelse af palæets facader iværksat. Dele af den oprindelige sandstensbeklædning, som siden løngangenes forhøjelse i 1802 har været skjult bag væg- og loftsbeklædninger, blev fremdraget, og prøver af bevarede, oprindelige overfladelag udtaget og analyseret. Resultatet af undersøgelsen foreligger i nærværende rapport. Undersøgelsen skal ses som en opfølgning på tidligere arkæologiske undersøgelser af Amalienborg palæernes facader (Christian VIII's Palæ i 2006). Med nærværende undersøgelse foreligger der nu et veldokumenteret materiale, der belyser palæernes oprindelige overfladebehandling og farveholdning.

M3 - Rapport

BT - Amalienborg, Frederik VIII's Palæ

CY - Kbh.

ER -