Ressourceplan: Cirkulær kortlægning ved nedrivning af byggeri

Anders Sørensen (Editor in chief), Katrine Hauge Smith, Rikke Juel Lyng, Anne Beim, Simon Sköld

Research output: Book / Anthology / Thesis / ReportReportCommunication

Abstract

Denne publikation er et resultat af det 1-årige projekt Den Cirkulære Ressourceplan støttet af InnoBYG. Projektet er initieret af Enemærke & Petersen i samarbejde med de to vidensinstitutioner CINARK – Center for Industriel Arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole og Teknologisk Institut (TI) og Tscherning A/S. Formålet med projektet er, at udvikle et koncept for ”den cirkulære ressourceplan” til anvendelse i byggebranchen i forbindelse med renovering og nedrivning, som kan sikre højere grad af genanvendelse af byggematerialer og – komponenter ved bl.a. genprojektering. Den Cirkulære Ressourceplan skal benyttes til at: 1) kortlægge materialer og byggekomponenter i bygningen (type, kvalitet, mængder), 2) identificere indhold af problematiske stoffer og deres placering i bygningen, 3) pege på hvilke dele af bygningen, der har kommerciel- og miljømæssig genbrugsværdi og som kan indgå i genprojektering og endeligt; at 4) beskrive hvordan nedrivningen skal ske, så der opnås højest mulig genanvendelsesgrad og dermed bevaring af indlejret værdi.
Original languageDanish
Place of PublicationNæstved
PublisherEnemærke & Petersen a/s
Number of pages32
ISBN (Print)978-87-971559-0-5
Commissioning bodyInnoBYG - Innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri
Publication statusPublished - 7 Sep 2019
EventCirkulær økonomi i byggeri og byudvikling - Kolding Kommune og FBBB, Foreningen for bæredygtige byer og bygninger, Kolding, Denmark
Duration: 27 Nov 201827 Nov 2018
https://www.businesskolding.dk/arrangementer/cirkulaer-oekonomi-i-byggeri-og-byudvikling

Seminar

SeminarCirkulær økonomi i byggeri og byudvikling
LocationKolding Kommune og FBBB, Foreningen for bæredygtige byer og bygninger
CountryDenmark
CityKolding
Period27/11/201827/11/2018
Internet address

Artistic research

  • No

Cite this

Sørensen, A., Smith, K. H., Juel Lyng, R., Beim, A., & Sköld, S. (2019). Ressourceplan: Cirkulær kortlægning ved nedrivning af byggeri. Næstved: Enemærke & Petersen a/s.
Sørensen, Anders ; Smith, Katrine Hauge ; Juel Lyng, Rikke ; Beim, Anne ; Sköld, Simon. / Ressourceplan : Cirkulær kortlægning ved nedrivning af byggeri. Næstved : Enemærke & Petersen a/s, 2019. 32 p.
@book{9d0f637e1ea14e75af78d25821ee2530,
title = "Ressourceplan: Cirkul{\ae}r kortl{\ae}gning ved nedrivning af byggeri",
abstract = "Denne publikation er et resultat af det 1-{\aa}rige projekt Den Cirkul{\ae}re Ressourceplan st{\o}ttet af InnoBYG. Projektet er initieret af Enem{\ae}rke & Petersen i samarbejde med de to vidensinstitutioner CINARK – Center for Industriel Arkitektur p{\aa} Kunstakademiets Arkitektskole og Teknologisk Institut (TI) og Tscherning A/S. Form{\aa}let med projektet er, at udvikle et koncept for ”den cirkul{\ae}re ressourceplan” til anvendelse i byggebranchen i forbindelse med renovering og nedrivning, som kan sikre h{\o}jere grad af genanvendelse af byggematerialer og – komponenter ved bl.a. genprojektering. Den Cirkul{\ae}re Ressourceplan skal benyttes til at: 1) kortl{\ae}gge materialer og byggekomponenter i bygningen (type, kvalitet, m{\ae}ngder), 2) identificere indhold af problematiske stoffer og deres placering i bygningen, 3) pege p{\aa} hvilke dele af bygningen, der har kommerciel- og milj{\o}m{\ae}ssig genbrugsv{\ae}rdi og som kan indg{\aa} i genprojektering og endeligt; at 4) beskrive hvordan nedrivningen skal ske, s{\aa} der opn{\aa}s h{\o}jest mulig genanvendelsesgrad og dermed bevaring af indlejret v{\ae}rdi.",
keywords = "Cirkul{\ae}r {\o}konomi, Genanvendelse, materialer, tektonik, ressourceforvaltning, ressource",
author = "Anders S{\o}rensen and Smith, {Katrine Hauge} and {Juel Lyng}, Rikke and Anne Beim and Simon Sk{\"o}ld",
year = "2019",
month = "9",
day = "7",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-971559-0-5",
publisher = "Enem{\ae}rke & Petersen a/s",

}

Sørensen, A, Smith, KH, Juel Lyng, R, Beim, A & Sköld, S 2019, Ressourceplan: Cirkulær kortlægning ved nedrivning af byggeri. Enemærke & Petersen a/s, Næstved.

Ressourceplan : Cirkulær kortlægning ved nedrivning af byggeri. / Sørensen, Anders (Editor in chief); Smith, Katrine Hauge ; Juel Lyng, Rikke; Beim, Anne; Sköld, Simon.

Næstved : Enemærke & Petersen a/s, 2019. 32 p.

Research output: Book / Anthology / Thesis / ReportReportCommunication

TY - RPRT

T1 - Ressourceplan

T2 - Cirkulær kortlægning ved nedrivning af byggeri

AU - Smith, Katrine Hauge

AU - Juel Lyng, Rikke

AU - Beim, Anne

AU - Sköld, Simon

A2 - Sørensen, Anders

PY - 2019/9/7

Y1 - 2019/9/7

N2 - Denne publikation er et resultat af det 1-årige projekt Den Cirkulære Ressourceplan støttet af InnoBYG. Projektet er initieret af Enemærke & Petersen i samarbejde med de to vidensinstitutioner CINARK – Center for Industriel Arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole og Teknologisk Institut (TI) og Tscherning A/S. Formålet med projektet er, at udvikle et koncept for ”den cirkulære ressourceplan” til anvendelse i byggebranchen i forbindelse med renovering og nedrivning, som kan sikre højere grad af genanvendelse af byggematerialer og – komponenter ved bl.a. genprojektering. Den Cirkulære Ressourceplan skal benyttes til at: 1) kortlægge materialer og byggekomponenter i bygningen (type, kvalitet, mængder), 2) identificere indhold af problematiske stoffer og deres placering i bygningen, 3) pege på hvilke dele af bygningen, der har kommerciel- og miljømæssig genbrugsværdi og som kan indgå i genprojektering og endeligt; at 4) beskrive hvordan nedrivningen skal ske, så der opnås højest mulig genanvendelsesgrad og dermed bevaring af indlejret værdi.

AB - Denne publikation er et resultat af det 1-årige projekt Den Cirkulære Ressourceplan støttet af InnoBYG. Projektet er initieret af Enemærke & Petersen i samarbejde med de to vidensinstitutioner CINARK – Center for Industriel Arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole og Teknologisk Institut (TI) og Tscherning A/S. Formålet med projektet er, at udvikle et koncept for ”den cirkulære ressourceplan” til anvendelse i byggebranchen i forbindelse med renovering og nedrivning, som kan sikre højere grad af genanvendelse af byggematerialer og – komponenter ved bl.a. genprojektering. Den Cirkulære Ressourceplan skal benyttes til at: 1) kortlægge materialer og byggekomponenter i bygningen (type, kvalitet, mængder), 2) identificere indhold af problematiske stoffer og deres placering i bygningen, 3) pege på hvilke dele af bygningen, der har kommerciel- og miljømæssig genbrugsværdi og som kan indgå i genprojektering og endeligt; at 4) beskrive hvordan nedrivningen skal ske, så der opnås højest mulig genanvendelsesgrad og dermed bevaring af indlejret værdi.

KW - Cirkulær økonomi

KW - Genanvendelse

KW - materialer

KW - tektonik

KW - ressourceforvaltning

KW - ressource

UR - https://www.innobyg.dk/

M3 - Rapport

SN - 978-87-971559-0-5

BT - Ressourceplan

PB - Enemærke & Petersen a/s

CY - Næstved

ER -

Sørensen A, Smith KH, Juel Lyng R, Beim A, Sköld S. Ressourceplan: Cirkulær kortlægning ved nedrivning af byggeri. Næstved: Enemærke & Petersen a/s, 2019. 32 p.