Flydende sten: Betons arkitektoniske potentialer. Et udredningsprojekt

Research output: Book / Anthology / Thesis / ReportReportCommunication

Abstract

Med denne publikation forsøger CINARK at skabe et overblik over betons udvikling og anvendelse - såvel betonen set i et historisk og arkitektonisk/formmæssigt perspektiv som udviklingen af specifikke betonteknologier og produktionsformer.

Med udgangspunkt i en række innovative arkitekter og ingeniørers arbejde med og udvikling af den "flydende sten" forsøger vi at udpege retninger for betons konstruktive udvikling, der kan være med til at indfri nogle af materialets uudnyttede arkitektoniske potentialer.

Med publikationens katalog som grundlag er det oplagt at diskutere, hvordan man kan gentænke betonelementet, udvide brugen af pladsstøbt beton og introducere nye armerings- og forskallingsteknologier.

Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherCINARK - Center for Industriel Arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole
Edition1
Number of pages68
ISBN (Print)978-87-7830-151-2
Publication statusPublished - 2007
SeriesCINARK Overblik

Artistic research

  • No

Cite this

Manelius, A-M. (2007). Flydende sten: Betons arkitektoniske potentialer. Et udredningsprojekt. (1 ed.) København: CINARK - Center for Industriel Arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole. CINARK Overblik
Manelius, Anne-Mette. / Flydende sten : Betons arkitektoniske potentialer. Et udredningsprojekt. 1 ed. København : CINARK - Center for Industriel Arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole, 2007. 68 p. (CINARK Overblik).
@book{c0c32340b7f811deb567000ea68e967b,
title = "Flydende sten: Betons arkitektoniske potentialer. Et udredningsprojekt",
abstract = "Med denne publikation fors{\o}ger CINARK at skabe et overblik over betons udvikling og anvendelse - s{\aa}vel betonen set i et historisk og arkitektonisk/formm{\ae}ssigt perspektiv som udviklingen af specifikke betonteknologier og produktionsformer. Med udgangspunkt i en r{\ae}kke innovative arkitekter og ingeni{\o}rers arbejde med og udvikling af den {"}flydende sten{"} fors{\o}ger vi at udpege retninger for betons konstruktive udvikling, der kan v{\ae}re med til at indfri nogle af materialets uudnyttede arkitektoniske potentialer. Med publikationens katalog som grundlag er det oplagt at diskutere, hvordan man kan gent{\ae}nke betonelementet, udvide brugen af pladsst{\o}bt beton og introducere nye armerings- og forskallingsteknologier.",
keywords = "beton, innovation, undervisning, forskning, arkitektur, form og konstruktion",
author = "Anne-Mette Manelius",
year = "2007",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7830-151-2",
series = "CINARK Overblik",
publisher = "CINARK - Center for Industriel Arkitektur p{\aa} Kunstakademiets Arkitektskole",
edition = "1",

}

Manelius, A-M 2007, Flydende sten: Betons arkitektoniske potentialer. Et udredningsprojekt. CINARK Overblik, 1 edn, CINARK - Center for Industriel Arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole, København.

Flydende sten : Betons arkitektoniske potentialer. Et udredningsprojekt. / Manelius, Anne-Mette.

1 ed. København : CINARK - Center for Industriel Arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole, 2007. 68 p. (CINARK Overblik).

Research output: Book / Anthology / Thesis / ReportReportCommunication

TY - RPRT

T1 - Flydende sten

T2 - Betons arkitektoniske potentialer. Et udredningsprojekt

AU - Manelius, Anne-Mette

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Med denne publikation forsøger CINARK at skabe et overblik over betons udvikling og anvendelse - såvel betonen set i et historisk og arkitektonisk/formmæssigt perspektiv som udviklingen af specifikke betonteknologier og produktionsformer. Med udgangspunkt i en række innovative arkitekter og ingeniørers arbejde med og udvikling af den "flydende sten" forsøger vi at udpege retninger for betons konstruktive udvikling, der kan være med til at indfri nogle af materialets uudnyttede arkitektoniske potentialer. Med publikationens katalog som grundlag er det oplagt at diskutere, hvordan man kan gentænke betonelementet, udvide brugen af pladsstøbt beton og introducere nye armerings- og forskallingsteknologier.

AB - Med denne publikation forsøger CINARK at skabe et overblik over betons udvikling og anvendelse - såvel betonen set i et historisk og arkitektonisk/formmæssigt perspektiv som udviklingen af specifikke betonteknologier og produktionsformer. Med udgangspunkt i en række innovative arkitekter og ingeniørers arbejde med og udvikling af den "flydende sten" forsøger vi at udpege retninger for betons konstruktive udvikling, der kan være med til at indfri nogle af materialets uudnyttede arkitektoniske potentialer. Med publikationens katalog som grundlag er det oplagt at diskutere, hvordan man kan gentænke betonelementet, udvide brugen af pladsstøbt beton og introducere nye armerings- og forskallingsteknologier.

KW - beton

KW - innovation

KW - undervisning

KW - forskning

KW - arkitektur

KW - form og konstruktion

M3 - Rapport

SN - 978-87-7830-151-2

T3 - CINARK Overblik

BT - Flydende sten

PB - CINARK - Center for Industriel Arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole

CY - København

ER -

Manelius A-M. Flydende sten: Betons arkitektoniske potentialer. Et udredningsprojekt. 1 ed. København: CINARK - Center for Industriel Arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole, 2007. 68 p. (CINARK Overblik).