Abstract

Designerens arbejde berører i dag mange dele af samfundet og står centralt for ambitionen om at skabe en bæredygtig fremtid. Derfor har Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering sat FN’s verdensmål på dagsordenen i de kommende tre år.

Med vedtagelsen af FN’s 2030 verdensmål er der for alvor kommet fokus på at skabe bæredygtig udvikling i alle hjørner af samfundet. Den nye satsning, som Det Danske Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) er i gang med, har fokus på at studerende, undervisere og forskere skal blive bedre til at arbejde innovativt og kreativt med bæredygtighed. Satsningen er blevet til gennem et samarbejde med medie- og innovationshuset Mandag Morgen og tænketanken Sustania. På KADK beder vi derfor vores studerende om at arbejde med FN’s verdensmål gennem forskellige projekter og under- visningsforløb. Det samme gør sig gældende for ansøgere til Kunstakademiets Designskole i 2017. I den obligatoriske hjemmeopgave skal ansøgerne komme med konkrete bud på designløsninger, der forholder sig til FN-mål nr. 12, der handler om ansvarlig forbrug og produktion. Der er naturligvis brug for alle professioners bidrag, hvis vi skal lykkes med at skabe en sammenhængende bæredygtig udvikling, men denne artikel fokuserer på, hvad designere kan, og hvorfor det er vigtigt at designere beskæftiger sig med bæredygtighed på en klog måde.
Original languageDanish
JournalNyt Fokus
Issue number9
Pages (from-to)10-13
Number of pages4
ISSN2246-6746
Publication statusPublished - Apr 2017

Artistic research

  • No

Cite this

@article{72ebb23f9da44cbf965b2183d3cb7397,
title = "Designere med b{\ae}redygtige ambitioner",
abstract = "Designerens arbejde ber{\o}rer i dag mange dele af samfundet og står centralt for ambitionen om at skabe en b{\ae}redygtig fremtid. Derfor har Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering sat FN’s verdensmål på dagsordenen i de kommende tre år. Med vedtagelsen af FN’s 2030 verdensmål er der for alvor kommet fokus på at skabe b{\ae}redygtig udvikling i alle hj{\o}rner af samfundet. Den nye satsning, som Det Danske Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) er i gang med, har fokus p{\aa} at studerende, undervisere og forskere skal blive bedre til at arbejde innovativt og kreativt med b{\ae}redygtighed. Satsningen er blevet til gennem et samarbejde med medie- og innovationshuset Mandag Morgen og t{\ae}nketanken Sustania. På KADK beder vi derfor vores studerende om at arbejde med FN’s verdensmål gennem forskellige projekter og under- visningsforl{\o}b. Det samme g{\o}r sig g{\ae}ldende for ans{\o}gere til Kunstakademiets Designskole i 2017. I den obligatoriske hjemmeopgave skal ans{\o}gerne komme med konkrete bud på designl{\o}sninger, der forholder sig til FN-mål nr. 12, der handler om ansvarlig forbrug og produktion. Der er naturligvis brug for alle professioners bidrag, hvis vi skal lykkes med at skabe en sammenh{\ae}ngende b{\ae}redygtig udvikling, men denne artikel fokuserer på, hvad designere kan, og hvorfor det er vigtigt at designere besk{\ae}ftiger sig med b{\ae}redygtighed på en klog måde.",
keywords = "designuddannelse, b{\ae}redygtighed, FNs verdensm{\aa}l, designeksperimenter, {\o}ve sig p{\aa} fremtiden, strategisk design",
author = "Sissel Olander and Eva Brandt",
year = "2017",
month = "4",
language = "Dansk",
pages = "10--13",
journal = "Nyt Fokus",
issn = "2246-6746",
number = "9",

}

Designere med bæredygtige ambitioner. / Olander, Sissel; Brandt, Eva.

In: Nyt Fokus, No. 9, 04.2017, p. 10-13.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

TY - JOUR

T1 - Designere med bæredygtige ambitioner

AU - Olander, Sissel

AU - Brandt, Eva

PY - 2017/4

Y1 - 2017/4

N2 - Designerens arbejde berører i dag mange dele af samfundet og står centralt for ambitionen om at skabe en bæredygtig fremtid. Derfor har Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering sat FN’s verdensmål på dagsordenen i de kommende tre år. Med vedtagelsen af FN’s 2030 verdensmål er der for alvor kommet fokus på at skabe bæredygtig udvikling i alle hjørner af samfundet. Den nye satsning, som Det Danske Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) er i gang med, har fokus på at studerende, undervisere og forskere skal blive bedre til at arbejde innovativt og kreativt med bæredygtighed. Satsningen er blevet til gennem et samarbejde med medie- og innovationshuset Mandag Morgen og tænketanken Sustania. På KADK beder vi derfor vores studerende om at arbejde med FN’s verdensmål gennem forskellige projekter og under- visningsforløb. Det samme gør sig gældende for ansøgere til Kunstakademiets Designskole i 2017. I den obligatoriske hjemmeopgave skal ansøgerne komme med konkrete bud på designløsninger, der forholder sig til FN-mål nr. 12, der handler om ansvarlig forbrug og produktion. Der er naturligvis brug for alle professioners bidrag, hvis vi skal lykkes med at skabe en sammenhængende bæredygtig udvikling, men denne artikel fokuserer på, hvad designere kan, og hvorfor det er vigtigt at designere beskæftiger sig med bæredygtighed på en klog måde.

AB - Designerens arbejde berører i dag mange dele af samfundet og står centralt for ambitionen om at skabe en bæredygtig fremtid. Derfor har Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering sat FN’s verdensmål på dagsordenen i de kommende tre år. Med vedtagelsen af FN’s 2030 verdensmål er der for alvor kommet fokus på at skabe bæredygtig udvikling i alle hjørner af samfundet. Den nye satsning, som Det Danske Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) er i gang med, har fokus på at studerende, undervisere og forskere skal blive bedre til at arbejde innovativt og kreativt med bæredygtighed. Satsningen er blevet til gennem et samarbejde med medie- og innovationshuset Mandag Morgen og tænketanken Sustania. På KADK beder vi derfor vores studerende om at arbejde med FN’s verdensmål gennem forskellige projekter og under- visningsforløb. Det samme gør sig gældende for ansøgere til Kunstakademiets Designskole i 2017. I den obligatoriske hjemmeopgave skal ansøgerne komme med konkrete bud på designløsninger, der forholder sig til FN-mål nr. 12, der handler om ansvarlig forbrug og produktion. Der er naturligvis brug for alle professioners bidrag, hvis vi skal lykkes med at skabe en sammenhængende bæredygtig udvikling, men denne artikel fokuserer på, hvad designere kan, og hvorfor det er vigtigt at designere beskæftiger sig med bæredygtighed på en klog måde.

KW - designuddannelse

KW - bæredygtighed

KW - FNs verdensmål

KW - designeksperimenter

KW - øve sig på fremtiden

KW - strategisk design

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 10

EP - 13

JO - Nyt Fokus

JF - Nyt Fokus

SN - 2246-6746

IS - 9

ER -