Creative systems: arkitektur i en nyindustriel kontekst

Publications: Contribution to journalJournal articleResearch

Abstract

At udvikle systemer har altid været et væsentligt element i den arkitektoniske skabelsesproces. Systemer er ikke nødvendigvis begrænsninger, men kan ses som positive faktorer i skabelses- og fremstillingsprocessen. Center for Industriel Arkitektur, Cinark, har afholdt en international konference, en workshop og en udstilling under overskriften; Creative Systems.
Konferencen og Udstillingen Creative Systems sætter fokus på systemer som en positiv drivkraft i den kreative skabelsesproces. CINARK inviterede fire internationale kapaciteter, som indenfor hver deres felt har beskæftiget sig med udviklingen af systemer.
Artiklen præsenterer de fire oplægsholdere Matilda McQuaid, Mark West, Stephen Kieran og Ludger Hovestadt og en række diskussionstemaer.
Original languageDanish
JournalArkitekten
Issue number14
Pages (from-to)48-52
Number of pages5
ISSN0004-198X
Publication statusPublished - 2007

Keywords

  • industrialized architecture
  • concrete

Artistic research

  • No

Cite this

@article{73de39a0cc4b11ddba17000ea68e967b,
title = "Creative systems: arkitektur i en nyindustriel kontekst",
abstract = "At udvikle systemer har altid v{\ae}ret et v{\ae}sentligt element i den arkitektoniske skabelsesproces. Systemer er ikke n{\o}dvendigvis begr{\ae}nsninger, men kan ses som positive faktorer i skabelses- og fremstillingsprocessen. Center for Industriel Arkitektur, Cinark, har afholdt en international konference, en workshop og en udstilling under overskriften; Creative Systems. Konferencen og Udstillingen Creative Systems s{\ae}tter fokus p{\aa} systemer som en positiv drivkraft i den kreative skabelsesproces. CINARK inviterede fire internationale kapaciteter, som indenfor hver deres felt har besk{\ae}ftiget sig med udviklingen af systemer. Artiklen pr{\ae}senterer de fire opl{\ae}gsholdere Matilda McQuaid, Mark West, Stephen Kieran og Ludger Hovestadt og en r{\ae}kke diskussionstemaer.",
keywords = "industriel arkitektur, pr{\ae}fabrikation, systemdesign, materialeudvikling, beton, tekstilteknologi, materialitet, tekstilforskalling, industrialized architecture, concrete",
author = "Anne-Mette Manelius and Anne Beim",
year = "2007",
language = "Dansk",
pages = "48--52",
journal = "Arkitekten",
issn = "0004-198X",
publisher = "Arkitektens Forlag",
number = "14",

}

Creative systems : arkitektur i en nyindustriel kontekst. / Manelius, Anne-Mette; Beim, Anne.

In: Arkitekten, No. 14, 2007, p. 48-52.

Publications: Contribution to journalJournal articleResearch

TY - JOUR

T1 - Creative systems

T2 - arkitektur i en nyindustriel kontekst

AU - Manelius, Anne-Mette

AU - Beim, Anne

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - At udvikle systemer har altid været et væsentligt element i den arkitektoniske skabelsesproces. Systemer er ikke nødvendigvis begrænsninger, men kan ses som positive faktorer i skabelses- og fremstillingsprocessen. Center for Industriel Arkitektur, Cinark, har afholdt en international konference, en workshop og en udstilling under overskriften; Creative Systems. Konferencen og Udstillingen Creative Systems sætter fokus på systemer som en positiv drivkraft i den kreative skabelsesproces. CINARK inviterede fire internationale kapaciteter, som indenfor hver deres felt har beskæftiget sig med udviklingen af systemer. Artiklen præsenterer de fire oplægsholdere Matilda McQuaid, Mark West, Stephen Kieran og Ludger Hovestadt og en række diskussionstemaer.

AB - At udvikle systemer har altid været et væsentligt element i den arkitektoniske skabelsesproces. Systemer er ikke nødvendigvis begrænsninger, men kan ses som positive faktorer i skabelses- og fremstillingsprocessen. Center for Industriel Arkitektur, Cinark, har afholdt en international konference, en workshop og en udstilling under overskriften; Creative Systems. Konferencen og Udstillingen Creative Systems sætter fokus på systemer som en positiv drivkraft i den kreative skabelsesproces. CINARK inviterede fire internationale kapaciteter, som indenfor hver deres felt har beskæftiget sig med udviklingen af systemer. Artiklen præsenterer de fire oplægsholdere Matilda McQuaid, Mark West, Stephen Kieran og Ludger Hovestadt og en række diskussionstemaer.

KW - industriel arkitektur

KW - præfabrikation

KW - systemdesign

KW - materialeudvikling

KW - beton

KW - tekstilteknologi

KW - materialitet

KW - tekstilforskalling

KW - industrialized architecture

KW - concrete

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 48

EP - 52

JO - Arkitekten

JF - Arkitekten

SN - 0004-198X

IS - 14

ER -