Blev de billige boliger bedre? samlet værk

Anne Beim, Søren Peter Bjarløv, Claus Bech-Danielsen, Hans Kristensen, Bella Markmann

Research output: Book / Anthology / Thesis / ReportReportResearchpeer-review

268 Downloads (Pure)

Abstract

I 2001-09 blev der opført en række boligbebyggelser, som på forskellig vis skiltede med at de ville være billige og bedre.

CINARK har delataget i evalueringen af seks af disse boligbebyggelser på initiativ af KAB Fonden og Boligfonden Kuben. Det drejer sig om projekterne ’Bedre Billigere Bo-liger’, også kaldet Frugthaverne i Ølby og Etape 1 i Kvistgård, om BoKlok i Hillerød og Måløv og endelig om Fonden for billige boligers bebyggelser Vildroserne i Valby og Ullerødpark i Ullerød.

I evalueringen er der lagt særlig vægt på, om bebyggelserne er gode i forhold til almindelige standarder. Om de også blev bedre er sværere at svare på, da det aldrig har været helt klart, hvad de skulle være bedre end. Kvalitetsvurderingen drejer sig om byggeriernes arkitektoniske kvalitet, deres tekniske og produktionsmæssige kvalitet og endelig en sociologisk undersøgelse af beboernes oplevelse af kvaliteten.

Evalueringen er gennemført i et samarbejde mellem CINARK ved Kunstakademiets Arkitektskole, Center for Boligforskning ved SBI, DTU.BYG og ledende medarbejdere fra det tidl. Center for Bolig og Velfærd, ved Sociologisk Institut, KU.

Evalueringsarbejdet er støttet af KAB fonden og Boligfonden Kuben

Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherKunstakademiets Arkitektskole, Institut 1
Edition1.
Number of pages188
ISBN (Print)ISBN: 978-87-7830-263-2
Commissioning bodyKAB Fonden & Boligfonden Kuben
Publication statusPublished - 30 Jun 2011

Artistic research

  • No

Cite this

Beim, A., Bjarløv, S. P., Bech-Danielsen, C., Kristensen, H., & Markmann, B. (2011). Blev de billige boliger bedre? samlet værk. (1. ed.) København: Kunstakademiets Arkitektskole, Institut 1.
Beim, Anne ; Bjarløv, Søren Peter ; Bech-Danielsen, Claus ; Kristensen, Hans ; Markmann, Bella. / Blev de billige boliger bedre? samlet værk. 1. ed. København : Kunstakademiets Arkitektskole, Institut 1, 2011. 188 p.
@book{93fb2d40f3904d4e9badf61987016b98,
title = "Blev de billige boliger bedre?: samlet v{\ae}rk",
abstract = "I 2001-09 blev der opf{\o}rt en r{\ae}kke boligbebyggelser, som p{\aa} forskellig vis skiltede med at de ville v{\ae}re billige og bedre. CINARK har delataget i evalueringen af seks af disse boligbebyggelser p{\aa} initiativ af KAB Fonden og Boligfonden Kuben. Det drejer sig om projekterne ’Bedre Billigere Bo-liger’, ogs{\aa} kaldet Frugthaverne i {\O}lby og Etape 1 i Kvistg{\aa}rd, om BoKlok i Hiller{\o}d og M{\aa}l{\o}v og endelig om Fonden for billige boligers bebyggelser Vildroserne i Valby og Uller{\o}dpark i Uller{\o}d. I evalueringen er der lagt s{\ae}rlig v{\ae}gt p{\aa}, om bebyggelserne er gode i forhold til almindelige standarder. Om de ogs{\aa} blev bedre er sv{\ae}rere at svare p{\aa}, da det aldrig har v{\ae}ret helt klart, hvad de skulle v{\ae}re bedre end. Kvalitetsvurderingen drejer sig om byggeriernes arkitektoniske kvalitet, deres tekniske og produktionsm{\ae}ssige kvalitet og endelig en sociologisk unders{\o}gelse af beboernes oplevelse af kvaliteten. Evalueringen er gennemf{\o}rt i et samarbejde mellem CINARK ved Kunstakademiets Arkitektskole, Center for Boligforskning ved SBI, DTU.BYG og ledende medarbejdere fra det tidl. Center for Bolig og Velf{\ae}rd, ved Sociologisk Institut, KU. Evalueringsarbejdet er st{\o}ttet af KAB fonden og Boligfonden Kuben",
keywords = "billige boliger, industriel arkitektur, prefab, boligarkitektur",
author = "Anne Beim and Bjarl{\o}v, {S{\o}ren Peter} and Claus Bech-Danielsen and Hans Kristensen and Bella Markmann",
year = "2011",
month = "6",
day = "30",
language = "Dansk",
isbn = "ISBN: 978-87-7830-263-2",
publisher = "Kunstakademiets Arkitektskole, Institut 1",
edition = "1.",

}

Beim, A, Bjarløv, SP, Bech-Danielsen, C, Kristensen, H & Markmann, B 2011, Blev de billige boliger bedre? samlet værk. 1. edn, Kunstakademiets Arkitektskole, Institut 1, København.

Blev de billige boliger bedre? samlet værk. / Beim, Anne; Bjarløv, Søren Peter; Bech-Danielsen, Claus ; Kristensen, Hans ; Markmann, Bella.

1. ed. København : Kunstakademiets Arkitektskole, Institut 1, 2011. 188 p.

Research output: Book / Anthology / Thesis / ReportReportResearchpeer-review

TY - RPRT

T1 - Blev de billige boliger bedre?

T2 - samlet værk

AU - Beim, Anne

AU - Bjarløv, Søren Peter

AU - Bech-Danielsen, Claus

AU - Kristensen, Hans

AU - Markmann, Bella

PY - 2011/6/30

Y1 - 2011/6/30

N2 - I 2001-09 blev der opført en række boligbebyggelser, som på forskellig vis skiltede med at de ville være billige og bedre. CINARK har delataget i evalueringen af seks af disse boligbebyggelser på initiativ af KAB Fonden og Boligfonden Kuben. Det drejer sig om projekterne ’Bedre Billigere Bo-liger’, også kaldet Frugthaverne i Ølby og Etape 1 i Kvistgård, om BoKlok i Hillerød og Måløv og endelig om Fonden for billige boligers bebyggelser Vildroserne i Valby og Ullerødpark i Ullerød. I evalueringen er der lagt særlig vægt på, om bebyggelserne er gode i forhold til almindelige standarder. Om de også blev bedre er sværere at svare på, da det aldrig har været helt klart, hvad de skulle være bedre end. Kvalitetsvurderingen drejer sig om byggeriernes arkitektoniske kvalitet, deres tekniske og produktionsmæssige kvalitet og endelig en sociologisk undersøgelse af beboernes oplevelse af kvaliteten. Evalueringen er gennemført i et samarbejde mellem CINARK ved Kunstakademiets Arkitektskole, Center for Boligforskning ved SBI, DTU.BYG og ledende medarbejdere fra det tidl. Center for Bolig og Velfærd, ved Sociologisk Institut, KU. Evalueringsarbejdet er støttet af KAB fonden og Boligfonden Kuben

AB - I 2001-09 blev der opført en række boligbebyggelser, som på forskellig vis skiltede med at de ville være billige og bedre. CINARK har delataget i evalueringen af seks af disse boligbebyggelser på initiativ af KAB Fonden og Boligfonden Kuben. Det drejer sig om projekterne ’Bedre Billigere Bo-liger’, også kaldet Frugthaverne i Ølby og Etape 1 i Kvistgård, om BoKlok i Hillerød og Måløv og endelig om Fonden for billige boligers bebyggelser Vildroserne i Valby og Ullerødpark i Ullerød. I evalueringen er der lagt særlig vægt på, om bebyggelserne er gode i forhold til almindelige standarder. Om de også blev bedre er sværere at svare på, da det aldrig har været helt klart, hvad de skulle være bedre end. Kvalitetsvurderingen drejer sig om byggeriernes arkitektoniske kvalitet, deres tekniske og produktionsmæssige kvalitet og endelig en sociologisk undersøgelse af beboernes oplevelse af kvaliteten. Evalueringen er gennemført i et samarbejde mellem CINARK ved Kunstakademiets Arkitektskole, Center for Boligforskning ved SBI, DTU.BYG og ledende medarbejdere fra det tidl. Center for Bolig og Velfærd, ved Sociologisk Institut, KU. Evalueringsarbejdet er støttet af KAB fonden og Boligfonden Kuben

KW - billige boliger

KW - industriel arkitektur

KW - prefab

KW - boligarkitektur

M3 - Rapport

SN - ISBN: 978-87-7830-263-2

BT - Blev de billige boliger bedre?

PB - Kunstakademiets Arkitektskole, Institut 1

CY - København

ER -

Beim A, Bjarløv SP, Bech-Danielsen C, Kristensen H, Markmann B. Blev de billige boliger bedre? samlet værk. 1. ed. København: Kunstakademiets Arkitektskole, Institut 1, 2011. 188 p.