Architecture and identity in a globalized society beyond tradition

Publications: Chapter in Book/Report/Conference proceedingArticle in proceedingsResearch

Abstract

Papiret diskuterer arkitekturens særlige potentiale, som en særlig måde at skabe betydning på, som kan bidrage til at skabe identitet både for det enkelte individ og for samfundets institutioner?

Jeg tager udgangspunkt i en tese om, at arkitektur opstår i spændet mellem det ubevidste og det refleksive, forstået på den måde, at arkitekturen må ses som en serie af parallelle tolkninger af et bygningsværk. Tolkninger, der spænder fra refleksioner over bygningen italesat gennem de skrevne medier til det direkte møde mellem det enkelte individ og bygningen. Arkitekturen har derfor en særlig evne til både at skabe betydning på tværs af tid og rum og til at forankre betydning i tid og rum. Betydningen kan opstå både som rent mental refleksion, men den kan også opstå gennem perception, i individets møde med bygningsværket, som en stemning, der opstår gennem sansernes aktivering af ubevidste erindringsspor. Det er denne evne til at skabe betydning, der spænder mellem det refleksive og det ubevidste, der skaber et særligt potentiale for arkitekturen i det posttraditionelle samfund, fordi arkitekturen på den måde forankrer komplekse abstrakte systemer i tid og rum.

Original languageEnglish
Title of host publicationArchitects in the 21st century - agents of change? : nordic association of architectural research annual symposium
EditorsKen Rivad
PublisherKunstakademiets Arkitektskole, Institut 1
Publication date2006
Pages74-81
Publication statusPublished - 2006
EventArchitecture and identity in a globalized society beyond tradition -
Duration: 30 Jun 2010 → …

Conference

ConferenceArchitecture and identity in a globalized society beyond tradition
Period30/06/2010 → …

Keywords

  • architecture
  • globalization

Artistic research

  • No

Cite this

Stylsvig Madsen, U. (2006). Architecture and identity in a globalized society beyond tradition. In K. Rivad (Ed.), Architects in the 21st century - agents of change?: nordic association of architectural research annual symposium (pp. 74-81). Kunstakademiets Arkitektskole, Institut 1.
Stylsvig Madsen, Ulrik. / Architecture and identity in a globalized society beyond tradition. Architects in the 21st century - agents of change?: nordic association of architectural research annual symposium. editor / Ken Rivad. Kunstakademiets Arkitektskole, Institut 1, 2006. pp. 74-81
@inproceedings{c21273c0e54b11ddb68b000ea68e967b,
title = "Architecture and identity in a globalized society beyond tradition",
abstract = "Papiret diskuterer arkitekturens s{\ae}rlige potentiale, som en s{\ae}rlig m{\aa}de at skabe betydning p{\aa}, som kan bidrage til at skabe identitet b{\aa}de for det enkelte individ og for samfundets institutioner?Jeg tager udgangspunkt i en tese om, at arkitektur opst{\aa}r i sp{\ae}ndet mellem det ubevidste og det refleksive, forst{\aa}et p{\aa} den m{\aa}de, at arkitekturen m{\aa} ses som en serie af parallelle tolkninger af et bygningsv{\ae}rk. Tolkninger, der sp{\ae}nder fra refleksioner over bygningen italesat gennem de skrevne medier til det direkte m{\o}de mellem det enkelte individ og bygningen. Arkitekturen har derfor en s{\ae}rlig evne til b{\aa}de at skabe betydning p{\aa} tv{\ae}rs af tid og rum og til at forankre betydning i tid og rum. Betydningen kan opst{\aa} b{\aa}de som rent mental refleksion, men den kan ogs{\aa} opst{\aa} gennem perception, i individets m{\o}de med bygningsv{\ae}rket, som en stemning, der opst{\aa}r gennem sansernes aktivering af ubevidste erindringsspor. Det er denne evne til at skabe betydning, der sp{\ae}nder mellem det refleksive og det ubevidste, der skaber et s{\ae}rligt potentiale for arkitekturen i det posttraditionelle samfund, fordi arkitekturen p{\aa} den m{\aa}de forankrer komplekse abstrakte systemer i tid og rum.",
keywords = "arkitektur, identitet, globalisering, branding, architecture, globalization",
author = "{Stylsvig Madsen}, Ulrik",
year = "2006",
language = "English",
pages = "74--81",
editor = "Ken Rivad",
booktitle = "Architects in the 21st century - agents of change?",
publisher = "Kunstakademiets Arkitektskole, Institut 1",

}

Stylsvig Madsen, U 2006, Architecture and identity in a globalized society beyond tradition. in K Rivad (ed.), Architects in the 21st century - agents of change?: nordic association of architectural research annual symposium. Kunstakademiets Arkitektskole, Institut 1, pp. 74-81, Architecture and identity in a globalized society beyond tradition, 30/06/2010.

Architecture and identity in a globalized society beyond tradition. / Stylsvig Madsen, Ulrik.

Architects in the 21st century - agents of change?: nordic association of architectural research annual symposium. ed. / Ken Rivad. Kunstakademiets Arkitektskole, Institut 1, 2006. p. 74-81.

Publications: Chapter in Book/Report/Conference proceedingArticle in proceedingsResearch

TY - GEN

T1 - Architecture and identity in a globalized society beyond tradition

AU - Stylsvig Madsen, Ulrik

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Papiret diskuterer arkitekturens særlige potentiale, som en særlig måde at skabe betydning på, som kan bidrage til at skabe identitet både for det enkelte individ og for samfundets institutioner?Jeg tager udgangspunkt i en tese om, at arkitektur opstår i spændet mellem det ubevidste og det refleksive, forstået på den måde, at arkitekturen må ses som en serie af parallelle tolkninger af et bygningsværk. Tolkninger, der spænder fra refleksioner over bygningen italesat gennem de skrevne medier til det direkte møde mellem det enkelte individ og bygningen. Arkitekturen har derfor en særlig evne til både at skabe betydning på tværs af tid og rum og til at forankre betydning i tid og rum. Betydningen kan opstå både som rent mental refleksion, men den kan også opstå gennem perception, i individets møde med bygningsværket, som en stemning, der opstår gennem sansernes aktivering af ubevidste erindringsspor. Det er denne evne til at skabe betydning, der spænder mellem det refleksive og det ubevidste, der skaber et særligt potentiale for arkitekturen i det posttraditionelle samfund, fordi arkitekturen på den måde forankrer komplekse abstrakte systemer i tid og rum.

AB - Papiret diskuterer arkitekturens særlige potentiale, som en særlig måde at skabe betydning på, som kan bidrage til at skabe identitet både for det enkelte individ og for samfundets institutioner?Jeg tager udgangspunkt i en tese om, at arkitektur opstår i spændet mellem det ubevidste og det refleksive, forstået på den måde, at arkitekturen må ses som en serie af parallelle tolkninger af et bygningsværk. Tolkninger, der spænder fra refleksioner over bygningen italesat gennem de skrevne medier til det direkte møde mellem det enkelte individ og bygningen. Arkitekturen har derfor en særlig evne til både at skabe betydning på tværs af tid og rum og til at forankre betydning i tid og rum. Betydningen kan opstå både som rent mental refleksion, men den kan også opstå gennem perception, i individets møde med bygningsværket, som en stemning, der opstår gennem sansernes aktivering af ubevidste erindringsspor. Det er denne evne til at skabe betydning, der spænder mellem det refleksive og det ubevidste, der skaber et særligt potentiale for arkitekturen i det posttraditionelle samfund, fordi arkitekturen på den måde forankrer komplekse abstrakte systemer i tid og rum.

KW - arkitektur

KW - identitet

KW - globalisering

KW - branding

KW - architecture

KW - globalization

M3 - Article in proceedings

SP - 74

EP - 81

BT - Architects in the 21st century - agents of change?

A2 - Rivad, Ken

PB - Kunstakademiets Arkitektskole, Institut 1

ER -

Stylsvig Madsen U. Architecture and identity in a globalized society beyond tradition. In Rivad K, editor, Architects in the 21st century - agents of change?: nordic association of architectural research annual symposium. Kunstakademiets Arkitektskole, Institut 1. 2006. p. 74-81