Helhedsorienteret renovering: Murede bebyggelser fra 1940'erne og 1950'erne

Activity: Talk or presentation Lecture and oral contribution

Description

Jannie Rosenberg Bendsen, Ph.D., Post Doc, Arkitektskolen i Aarhus fortæller til Arkitekturens Dag, om 1940’ernes og 1950’ernes murede boligbebyggelsernes kvaliteter og udfordringer og giver sine anbefalinger til en helhedsorienteret renovering.

1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser er en del af vores velkendte forstadslandskab, og ved første øjekast gør de ikke noget særligt væsen af sig. Men perioden repræsenterer også en guldalder inden for dansk arkitektur- og samfundshistorie: Grundlæggelsen af den moderne velfærdsstat.

Her gik staten og landets bedste arkitekter sammen om at skabe bedre boliger til den almindelige familie. Med godt håndværk, gedigne materialer og visioner om fællesskab byggede de nye boliger og lagde grundstenene til den moderne forstad og velfærdssamfundets arkitektur.

I dag presses bebyggelsernes arkitektoniske kvaliteter kommet af tidens øgede krav til komfort, lavere energiforbrug og almindelig vedligeholdelse. Så hvordan fremtidssikrer vi værdierne, når en tiltrængt renovering går i gang?

Ph.d. Jannie Rosenberg Bendsen kaster lys over bebyggelsernes kvaliteter og udfordringer og giver sine anbefalinger til helhedsorienteret renovering med respekt for kulturarven.
Period2 Oct 2017
Held atUnknown external organisation